Velikonočni jajčki z arašidovim polnilom in čokoladnim prelivom. Okusna sladička za praznične dni brez rafiniranega sladkorja in glutena 🐥
SESTAVINE
– 1/4 skodelice arašidovega masla (lahko tudi mandljevega)
– 1/2 + 1/4 skodelice kokosove moke (v obliki kosmičev)
– 1 žlica ovsene moke
– 1 1/2 žlica javorjevega sirupa
– 1/4 žličke vanilije
– temna čokolada
POSTOPEK
– Kokosovo moko v blenderju dodatno zmiksajte, da dobite bolj fino mlete kosmiče (drugače se ne bodo lepo povezali v enotno maso).
– V posodi zmešajte 1/2 skodelice mletega kokosa, arašidovo maslo, vanilijo in javorjev sirup. Postopoma dodajajte zadnje 1/4 skodelice kokosa dokler ne dobite čvrste mase.
– Maso oblikujte v majhna jajčka in jih polagajte na krožnik, tako da stojijo pokonci. Za pol ure postavite v hladilnik, da se nekoliko strdijo.
– Vmes na nizki temperaturi stopite temno čokolado. Jajčka pomočite v čokolado in postavite na krožnik obložen s peki papirje, posujte s koščki arašidov in pustite, da se čokolada popolnoma strdi.